Wat je huid vertelt Wat is natuurgeneeskundig huidgerichte therapie?

Een afspraak en danÖ

Onderzoeksmethoden

Behandelmethoden

Tarieven Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behandelmethoden

 

Een natuurgeneeskundig huidgerichte behandeling kan bestaan uit meerdere, onderstaande behandelmethoden. Meestal combineer ik er twee of drie om een optimaal resultaat te behalen.

 

Pneumatische pulsatietherapie

Een methode om zowel de bloedcirculatie als die van weefselvocht en lymfe intensief te stimuleren. Hierdoor komen schadelijke stoffen, die zich in het weefsel bevinden, vrij en kunnen vervolgens worden afgevoerd naar de organen voor de ontgifting (lever) en de uitscheiding (nieren, darmen, huid).

 

Afbeelding met binnen, foto, muur, zitten

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

 

Manuele Lymfedrainage

Een zachte massagevorm die op het gehele lichaam toepasbaar is. Dit heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de weerstand te verhogen, de stress te verlagen, en het hormonale stelsel te optimaliseren. De waterhuishouding wordt direct beÔnvloed door de stimulatie van het lymfsysteem, en door het dempen van het verhoogde stressniveau in het lichaam.

Bindweefseltherapie

Een behandeling, die diep op het lichaam inwerkt. De mechanische prikkel in het onderhuids bindweefsel beÔnvloedt de wisselwerking tussen het zenuwstelsel, de organen en de oppervlakkige weefsels. Het is een hele effectieve behandelmethode, die zelfs erg langdurige blokkades kan verhelpen.

Shiatsu

Een manuele therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en het natuurlijk zelfherstellend vermogen stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking.

 Afbeelding met kleding

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

SiVAS therapie

Verbindt westerse geneeskunde met de Chinese en Indiase geneeskunst, waardoor een unieke manier van behandeling van gezondheidsklachten is ontstaan. De therapie bestaat uit:

         polsdiagnostiek

         acupunctuur

         ooracupunctuur.

 

Cosmetische Acupunctuur

Richt zich op het versterken van de energie met name in het gezicht, zodat de huid en de uitstraling van iemand verbetert. Een kans om je weer helemaal lekker in je vel te voelen. Cosmetische acupunctuur gaat niet alleen over de buitenkant, het gaat evenzeer over je binnenkant. En juist dat maakt dat de resultaten vaak zo verbluffend zijn.

 

Afbeelding met foto, binnen, muur, kleding

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

 

BIOPTRONģ lichttherapie

Werkt ondersteunend bij behandeling van huidproblemen, wondheling, chronische pijn, nek- en rugpijn, wonden en littekens, acne en psoriasis, sportblessures, veroudering, ontstekingen, artritis en het immuunsysteem.

Aromatherapie

Ik maak tijdens de behandeling gebruik van essentiŽle oliŽn. De levenskracht, die in deze oliŽn verzameld is, wordt als het ware op u overgedragen en kan bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in uw lichaam.

Bachbloesemtherapie 

Een geneeswijze die ontwikkeld is door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, homeopaat en bacterioloog.  Er zijn 38 individuele remedies die helpen emoties weer in balans te brengen.

Celzouttherapie

De celzouttherapie is ontwikkeld door dr. SchŁssler. Celzouten zijn belangrijke bouwstoffen en geven het zelfherstellend vermogen van het lichaam energie, informatie en bouwstoffen. Desgewenst kan ik u advies opstellen voor het op uw situatie toegespitste gebruik van de celzouten.

Orthomoleculaire voedingsadviezen

Maatwerk omdat ieder lichaam anders is. Wat gezonde voeding is voor de ťťn (bijv. rauwkost en fruit), kan belastend zijn voor de ander. Daarom is een individuele aanpak noodzakelijk. Desgewenst geeft ik  natuurvoedingsadviezen op maat, gebaseerd op uw fysieke gesteldheid en persoonlijke situatie.