Home

 

 

 

 

Wat je huid vertelt Wat is natuurgeneeskundig huidgerichte therapie?

Een afspraak en dan…

Onderzoeksmethoden

Behandelmethoden

Tarieven Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat je huid vertelt…

 

Je huid is in veel opzichten een belangrijk orgaan, het maakt je herkenbaar en zichtbaar en hierin ligt ook iets kwetsbaars. Zowel interne als externe factoren zijn hierop van invloed. Bij interne factoren kun je bijvoorbeeld denken aan het niet optimaal functioneren van een orgaan, het vasthouden van afvalstoffen, een niet goed werkend immuunsysteem of emotionele disbalans. Bij externe factoren zijn  vaak verkeerde eetgewoonten, te weinig drinken, teveel blootstelling aan de zon, het gebruik van medicijnen en huidproducten of de weersomstandigheden de oorzaak.

 

In veel gevallen leidt een huidverstoring tot lichamelijk ongemak, en  ook de

emotionele en sociale gevolgen kunnen groot zijn.

Daarbij kun je denken aan gevoelens van schaamte en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Dit kan het dagelijkse leven danig verstoren en zelfs leiden tot isolement.

 

Je kent vast wel de gezegden:  Je gezicht weerspiegelt je gezondheid en je lekker in je vel voelen

 

Iedere dag komt er een onophoudelijke stroom van informatie op je af. Er zullen momenten zijn, dat je van kleur verschiet omdat je schrikt of er zijn situaties waarbij je een hoogrode kleur van schaamte of opwinding krijgt, soms erger je je “groen en geel”, een ander moment loop je over van emoties en dreig je verstrikt te raken in repeterende gedachten. Al deze indrukken en onderhuidse spanningen schrijven in de loop van de tijd jouw geschiedenis in je huid welke vaak in je gezicht tot uitdrukking komt.

Energie heb je nodig om prestatie te leveren en daarna  heb je ontspanning nodig om weer op te laden. Blijheid geeft je een ruim gevoel in je lichaam, vooral in je borstgebied het geeft je warm gevoel en een krachtige energie. Het zorgt ervoor dat de matheid verdwijnt, dat je een twinkeling in je ogen krijgt. Daar kan geen rimpelloos gezicht tegenop…

Jij bent je eigen unieke eigenheid. Zolang je je goed voelt en je maatschappelijke verplichting je makkelijk afgaat, sta je er niet zo bij stil wat er allemaal in je lijf gebeurt. Echter op het moment dat je ongemak ervaart of ziek wordt, ga je je afvragen waarom je lichaam niet functioneert zoals het zou moeten zijn.

Vanuit mijn praktijk Orthodermica bied ik natuurgeneeskundig huidgerichte therapie voor mensen die zich beter in hun vel willen voelen. Al naar gelang je klacht kunnen verschillende behandelvormen worden ingezet.