Home
Contact
Natuurlijke behandeling voor uw gezondheid en schoonheid
BEHANDELMETHODEN U bent uniek! Daarom is een behandeling maatwerk. Doel van de behandeling is om uw zelfherstellend vermogen te stimuleren, zodat het herstelproces wordt aangezet en de natuurlijke balans kan worden hersteld. Uw motivatie is belangrijk, neem daarom voldoende tijd voor dit proces. Tijdens de behandeling kan in overleg één of meerdere van onderstaande natuurgeneeskundige methoden praktisch worden ingezet om tot een optimaal resultaat te komen.
Heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op. Orthodermica Maria Rutgersstraat 27 7207 GX Zutphen 06 - 23759106 0575 - 559898 info@orthodermica.nl www.orthodermica.nl
Een meting met de AcuGraph, een geavanceerde acupunctuur tool, die wordt ingezet om het energieniveau van de acupunctuurmeridianen te meten en te analyseren. Met de uitslag van de meting kan er een meer objectieve conclusie getrokken worden over uw conditie en de best mogelijke behandeling. Iriscopie: als aanvullend hulpmiddel bij de natuurgeneeskundige diagnose, om via de ogen een indruk te krijgen van uw gezondheidstoestand. Polsdiagnose: om informatie te krijgen over de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in de verschillende organen. Pulsatietherapie: een mechanische cupping behandeling waardoor het lymfsysteem en de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd maar ook beknelde zenuwen worden “vrijgemaakt”. Daarnaast kunnen aandoeningen van uiteenlopende aard effectief worden behandeld. Bovendien gaat er van deze behandeling een ontspannende werking uit. Acupunctuur: Zowel lichamelijke als psychische klachten kunnen met acupunctuur behandeld worden. Tijdens een acupunctuurbehandeling wordt er met zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke punten van het lichaam, afhankelijk van de diagnose. Ooracupunctuur ofwel auriculotherapie is een moderne westerse manier van acupunctuur en bestaat uit het aanbieden van prikkels aan het oor om het zelfregulerende of zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. Bloesemtherapie, is een mooi voorbeeld van natuurgeneeskunde. In oorsprong zijn de eerste bloesemremedies gemaakt door de Engelse internist dr. Bach. Het zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties waardoor vermindering van gerelateerde klachten. Celzouttherapie, celzouten zijn vooral bekend vanuit het werk dat dr. Schüssler heeft gedaan naar de gezondheidseffecten ervan. Celzouten zijn bouwstoffen voor de cellen en zorgen er als katalysator voor dat de cellen de voedingsstoffen beter kunnen opnemen en afvalstoffen uit de cellen verwijderen. Door tekorten aan zouten aan te vullen kunnen tal van lichamelijke en mentale klachten worden behandeld. Aromatherapie behoort tot de natuurgeneeswijzen en is gebaseerd op het gebruik van etherische oliën. Het helpt het lichaam op een natuurlijke wijze te reguleren en het immuunsysteem te verbeteren. Deze methode combineer ik vaak met pulsatietherapie. Orthomoleculair therapie, advies op maat over het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen. Steun bij verlies, als rouw en verdriet sporen hebben nagelaten in het lichaam.